לכל אחד יש היום מצלמה דיגיטלית. בין אם מדובר במצלמה של ממש או במצלמה אשר נמצאת במכשיר הסלולארי שלנו - כל אחד יכול ליהנות היום מהאפשרות לעשות 'קליק' אחד, ולקבל תמונה יפה, אפילו אומנותית אם ירצה. השאלה היא איך לבחור מצלמה בשבילך, וזהו תפקידו של את המדריך הבא.

מה המטרה שלך?

כאשר אתה ניגש לרכוש את המצלמה החדשה שלך, חשוב שתשאל את עצמך, לפני הכל, מה אתה מצפה לקבל ממנה. אם לא תעשה זאת, אתה עלול למצוא את עצמך עם מצלמה שכלל לא מתאימה למה שרצית, ובמילים אחרות: בזבוז מיותר של כמה מאות שקלים במקרה הטוב, ואלפי שקלים במקרה הרע.

לכן, חשוב שתבין שישנם כמה סוגים של מצלמות דיגיטליות:

  • מצלמה קומפקטית או מצלמת כיס - מתאימה לחובבנים אשר מעוניינים לצלם תמונות רגילות במהלך טיול, לדוגמא, מבלי להיסחב עם ציוד כבד.
  • מצלמה 'רגילה' - מצלמה דיגיטלית בגודל רגיל, אשר כוללת מעט יותר תכונות מהמצלמה הקומפקטית, אך היא כבדה מעט יותר וגם יקרה יותר.
  • מצלמות DSLR - המצלמות המקצועיות (DSLR=Digital Single Lens Reflex) המיועדות למי שהפך את הצילום לאמנות, לתחביב רציני ואפילו למקצוע.
  • מצלמות דמויות DSLR - כשמן כך הן, מצלמות אשר מדמות את היכולות של המצלמות המקצועיות, אך לא מגיעות לרמת הדיוק והאיכות של אחיותיהן הבכירות. יעלו גם הרבה פחות מהן ברוב המוחלט של המקרים.

כמה כסף אתה מוכן להשקיע?

נגזרת מהסעיף הקודם מדברת כל הסכום שאותו אתה מתכוון להשקיע במצלמה. אם יש ברשותך רק כמה מאות שקלים, המצלמות הקומפקטיות או המצלמות הרגילות מהסוג הפשוט ביותר בהחלט יענו על דרישות אלו.

תקציב של עד 3,000 ש"ח יתאים לרוב למצלמות הרגילות או למצלמות דמויות DSLR הפשוטות יחסית. בתקציב הזה, בהחלט תוכל למצוא מצלמות מרשימות, אך כמובן לא את המקצועיות ביותר שיש.

מעל לתקציב זה, ועד לסכומים של 15,000 ש"ח וגם יותר מזה, תוכל לרכוש כל מצלמה שתרצה - מצלמה משוכללת במיוחד, שתכלול לרוב גם עדשה איכותית ומקצועית. הסכומים הללו שמורים בדרך כלל רק לאנשים אשר הצילום הוא המקצוע שלהם, או שהם מתעסקים בו כמה שעות בכל יום.

הפרטים החשובים

בוודאי תחפש, כשתגיע לחנות, את זו עם הרזולוציה הגבוהה ביותר. טעות בידיך: הרזולוציה אינה הדבר החשוב היחיד, ורק אם שאר התכונות נמצאות באותה רמה, תזכה למצלמה שאתה רוצה. אפשר לדמות זאת לשחקן כדורגל ברמה בינלאומית אשר משחק בקבוצה חלשה: אם אין לו עזרה, הוא לא יצליח לעשות הרבה ובוודאי לא לממש את הפוטנציאל שלו.

אם כן, כאשר מדברים איתך על רזולוציה, בקש לשמוע פרטים נוספים. ככלל, הרזולוציה יכולה להיות סביב העשרה מגה פיקסלים להשביע את רצונך בכל מצב (ברזולוציה כזו, תוכל להגדיל תמונות באיכות מושלמת לגודל של יותר מדף A4).

מה עוד חשוב לדעת? זמן ההפעלה של המצלמה, האם יש בה אפשרות לצילום דרך העינית או רק דרך מסך התצוגה (צורך הרבה יותר חשמל), האם היא קלה לאחיזה, האם יש בה תכונות כמו מייצב תמונה וחיבורים ליחידות חיצוניות - USB, זיכרון פלאש חיצוני ועוד.

חשוב מאוד לדעת גם איזה ציוד למצלמה לרכוש, כאשר כאן ההצעה שלנו היא לא לחסוך - ציוד למצלמה הוא דבר חשוב וחיוני ומעט מאוד חברות נחשבות לאיכותיות באמת בתחום זה. לכן, השקע כאן ותזכה לציוד איכותי שישרת אותך שנים.

נושאים חשובים


מדריך לפיתוח תמונות

פיתוח תמונות היום נעשה כמו שהכול נעשה היום – מהיר, מיידי ובלי יותר מדי התעסקויות.

לקריאה נוספת

מצלמות דיגיטליות דמוי SLR

מצלמות דיגיטליות דמוי SLR מציעות טכנולוגיות מתקדמות ופונקציות של מצלמות מקצועיות בדגמים פשוטים ונוחים יותר.

לקריאה נוספת

מצלמות קנון

מצלמות קנון הפכו לשם דבר בעולם הצילום המקצועי והן נתפסות כמצלמות איכותיות, מתוחכמות ויעילות המצוידות בטכנולוגיה החדישה ביותר בשוק.

לקריאה נוספת

סנכרון תמונות מהמצלמה למחשב

העברת התמונות מכרטיס הזיכרון של המצלמה למחשב מתבצעת באמצעות כבל וכמה פעולות מאוד פשוטות.

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה