אם יש לכם עסק ואתם רוצים לקדם את המכירות שלכם בעזרת רשת האינטרנט, או שאתם כל הזמן שומעים את המושגים פקשוטים או צילום פקשוטים, ולא ממש ברור לכם במה מדובר, הגעתם למקום הנכון. הכנו כאן במיוחד עבורכם מדריך קצר וברור שבו תוכלו ללמוד את כל מה שצריך.

אז מה זה בעצם צילום פקשוט?

פקשוט הוא תרגום של המילה packshot, שבעצם מורכבת מחיבור של המילים pack וshot. התרגום המילולי הוא צילום חבילה. אז אם אתם שואלים את עצמכם מה זה צילום פקשוטים, התשובה היא כזו: מדובר על תמונה של מוצר מסוים, כאשר הרעיון הוא להראות איך המוצר נראה באמת. צילום פקשוטים הוא לרוב למטרה מסחרית כמו פרסום, רשימת מוצרים או קטלוג, רשתות חברתיות, ועוד.

איך מצלמים פקשוט?

איך מבצעים צילום פקשוט? הכנו כאן מדריך קצר שיסייע לכם לצלם את הפקשוט המושלם. קודם כל נפרט מה אנחנו צריכים: הדבר הראשון הוא שולחן ורקע לבן, אם יש לנו מוצר קטן לצלם אז דף לבן יספיק בהחלט. נצטרך כמובן מצלמה, חצובה, ואור שמש טבעי. מבחינת התאורה חשוב שהשמש לא תחדור באופן ישיר לחדר שבו אנו מצלמים. נצטרך גם קאפה, שהיא משטח שמחזיר את האור, וכך בעצם מרכך אותו כדי שהתמונה שלנו לא תהיה מוארת יותר מדי. מה שנשאר לנו לעשות עכשיו הוא לשים את המוצר על הרקע הלבן שנמצא על השולחן, לוודא שאין לנו אור חזק מדי בחדר, ובמקרה הצורך לרכך אותו בעזרת הקאפות, ופשוט לצלם את המוצר.

באיזה רזולוציות וזוויות כדאי לנו להשתמש בזמן הצילום?

באופן כללי היינו ממליצים לכם לייצר מספר תמונות טובות של המוצר, מכמה זוויות שונות. כך תוכלו להציג בעמוד הראשי של המוצר תמונה שלו מהחזית, ואחר כך מי שנכנס ורוצה להתרשם מהמוצר יוכל לראות תמונות שלו מעוד 2 או 3 וזוויות. כדאי להוסיף גם צילום בקלוז אפ (תקריב) ועוד צילום של המוצר בסביבת השימוש שלו. אם אנחנו מצלמים כלי מטבח, שווה להכניס אותם למטבח ולצלם. מבחינת הטכניקה, אם אתם עובדים עם כמה פלאשים שמחוברים אחד לשני, אפשר לשחק עם הפלאשים ולייצר תמונות עם משחקי תאורה שונים, ובסופו של דבר לבחור את מה שיצא הכי טוב. אם למוצר שלכם יש השתקפויות, שעון למשל, תוכלו לרכוש קופסת אור שמחברים לחשמל והיא פותרת את הבעיה. אם אתם תוהים איך לתמחר את עצמכם אז חשוב שתדעו שלרוב המחיר נע בין 20 ל200 ₪ לתמונה, כאשר כלל האצבע קובע שככל שיש יותר מוצרים, המחיר לתמונה נמוך יותר. מבחינת סוג הקבצים, יש 4 סוגי קבצים עיקריים לתמונות: png, tiff. gif, jpg. לכל פורמט יש את האיכויות, היתרונות, והחסרונות שלו, ולכן חשוב להבין לאן התמונות ילכו. jpg למשל מתאים בעיקר לתמונות עם הרבה עומק צבע, ואפשר לדחוס אותו בקלות. tiff לעומת זאת הוא פורמט מעולה להדפסה. פורמט gif מעולה להנפשה של תמונות ויצירת גיפים, אבל מסוגל לדחוס תמונות בעומק של 256 צבעים. פורמט png לעומת זאת דומה לו, אך מסוגל להתמודד עם כל סקאלת הצבע.

סיכום

צילום פקשוטים הוא באמת דבר לא מסובך. חשוב לשמור על הכללים הבסיסיים שנוגעים לרקע ולתאורה, לצילום בעזרת חצובה, ולזוויות הצילום. אנו רק מזכירים לכם לוודא עם הלקוחות שלכם באיזה סוג קובץ הם רוצים לקבל את הצילום, לראות שהם סגורים על המחיר, ושאתם יודעים בדיוק מה הדרישות שלהם.

נושאים חשובים


מדריך לפיתוח תמונות

פיתוח תמונות היום נעשה כמו שהכול נעשה היום – מהיר, מיידי ובלי יותר מדי התעסקויות.

לקריאה נוספת

מצלמות דיגיטליות דמוי SLR

מצלמות דיגיטליות דמוי SLR מציעות טכנולוגיות מתקדמות ופונקציות של מצלמות מקצועיות בדגמים פשוטים ונוחים יותר.

לקריאה נוספת

מצלמות קנון

מצלמות קנון הפכו לשם דבר בעולם הצילום המקצועי והן נתפסות כמצלמות איכותיות, מתוחכמות ויעילות המצוידות בטכנולוגיה החדישה ביותר בשוק.

לקריאה נוספת

סנכרון תמונות מהמצלמה למחשב

העברת התמונות מכרטיס הזיכרון של המצלמה למחשב מתבצעת באמצעות כבל וכמה פעולות מאוד פשוטות.

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה